вторник, 11 февраля 2014 г.

У Мережу потрапив небезпечний вірус, який перетворює комп'ютер на генератор Bitcoin


Розробники антивірусу Emsisoft виявили новий тип вірусу, який після зараження комп'ютера перетворює його в генератор кріптовалюти Bitcoin. Шкідлива програма отримала назву Trojan-Ransom.Win32.Linkup або скорочено Linkup.

На процес "видобування" Bitcoin заражений комп'ютер починає витрачати ресурси комп'ютера, "гальмуючи" його роботу.

За механізмом своєї роботи Linkup є трояном і потрапляє на комп'ютер жертви під виглядом безпечної програми, яку необхідно самостійно запустити. Вірус може замаскуватися під оновлення або нову програму, архів або будь-який інший виконавчий файл. Після запуску, Linkup починає себе копіювати і поширюється всією системою і починає генерувати Bitcoin. Процес генерації потребує великих ресурсів, тому користувач спостерігає "гальмування" роботи комп'ютера аж до повної втрати його продуктивності.

На даний момент зафіксовані часті випадки зараження комп'ютера за допомогою іншого вірусу, так званого "локера", який є розповсюджувачем Linkup. Цей "локер" перехоплює контроль над доступом в інтернет і спроба зайти на будь-яку сторінку веде на сайт-обманку. На цьому фейковому сайті міститься "обвинувачення" в перегляді забороненого контенту і вимогою заплатити "штраф", для чого користувач повинен ввести номер своєї кредитної карти. На додаток до заблокованого інтернету, вкрадених даних про кредитну картку, вірус ще і встановлює Linkup.

У зв'язку з цим, фахівці рекомендують не запускати програми, архіви та інші файли, які отримані від сумнівних осіб або викликають підозри.

Нагадаємо, що хакери вкрали паролі від поштових скриньок Yahoo.

Джерело: http://tsn.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий